Loyaltitetsgebyret - hvordan undgår du det?

Af Anders Sørensen | 2. Jan, 2019

Loyalitetsgebyret er vi desværre alle alt for bekendte med og den interesserer os rigtig meget hos Billige El Priser. Det gebyr er en af hovedårsagerne til at vi har lavet BILLIGE EL PRISER, og koster hver kunde fra nogle hundrede til mange tusinde kroner hvert år.

Hvad er loyalitetsgebyret?

September 2018 rejste Citizens Advice i England hvad der er kendt som en super klage over "loyalitetsgebyr" som forbrugere betaler i en række brancher.

Klagen handler am, at loyale kunder betaler meget højere priser og gebyr end nye kunder. Det handler ikke om småpenge fordi det er omkring 35 milliarder kroner, som loyale forbrugere betaler ekstra årligt i England.

Det samme gælder for forbrugere i Danmark. Vi betaler også for at være loyale, og det vil Billige El Priser lave om på. Konkurrences Markedsautoritet (CMA) i England har lovet en række reformer for at hjælpe med at løse problemet, men vi har ikke set nogen løsninger i Danmark endnu.

De undersøger energibranchen, telebranchen, forsikringsbranchen, realkredit og banker.

Hvorfor betaler folk mere for at være loyale?

De fleste virksomhederne i de brancher følger samme model som energibranchen. Virksomheder lokker nye kunder med tilbud og priser.

12 måneder senere udløber den billige aftale og fornyes automatisk med samme virksomhed med den undtagelse at nu er prisen tre, fire gange højere. Voila - loyalitetsgebyret.

Hvorfor bliver man hos samme firma?

Uopmærksomme kunder

Mange kunder er slet ikke klar over at deres loyalitet er ikke bliver belønnet.

Vi har hørt utallige historier om, at folk ubevidst giver over langt mere, end de burde til deres energiselskab. Lige nu er forskellen du betaler omkring 1.430 kr. årligt, hvis du sidder i et parcelhus.

Glemsomhed

Det er alt for nemt at glemme og udskyde til en anden dag. At holde styr på flere tilbud med flere leverandører er langt fra ligetil. Hverdagen indhenter dig, og den gør at du har svært ved at nå alt på din liste.

Alt for meget information

Jagt på tilbud på sammenligningssider er stressende og tidskrævende. Der er over 30 energileverandører, der tilbyder et væld af priser og produkter. Hvordan kan du være helt sikker på at du får den bedste deal?

Og tal. Så mange tal. De fleste af os foretrækker ikke at få flashbacks til matematik timerne i skolen, så mange tak for det.

Vores tanker

Det faktum, at du går fra at være en varm til kold kunde, fra en god aftale til en aftale, hvor du bliver plukket i løbet af få måneder fra samme selskab er fuldstændig vanvittigt.

Det er hvad BILLIGE EL PRISER arbejder imod.

Tilmeld dig GRATIS i dag!